M line blogs en nieuws

Donderdag 22 Februari 2024

Wat is het beste matras tegen nekklachten?

Nekklachten zijn een veelvoorkomend ongemak dat onze dagelijkse activiteiten kan beïnvloeden, vooral als het om slaap gaat. Het juiste matras kan een aanzienlijke rol spelen bij het verminderen van deze klachten en het bevorderen van een gezonde nachtrust.

Lees verder
Dinsdag 23 Januari 2024

Het kiezen van het juiste matras bij rugklachten

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat velen van ons dagelijks ervaren. Een goede nachtrust op het juiste matras kan een significant verschil maken in het verminderen van rugpijn. Maar welk matras is het beste voor mensen met rugklachten? In deze blog bekijken we de belangrijkste overwegingen en de beste opties voor een goede nachtrust en rugondersteuning.

Lees verder
Dinsdag 26 December 2023

Hoe verbeter je jouw slaapkwaliteit met een onregelmatig rooster?

Een onregelmatig rooster kan een uitdaging vormen voor een goede nachtrust, maar met de juiste aanpak en bewuste keuzes, kun je nog steeds genieten van een kwalitatieve slaap. Laten we eens kijken naar de beste manieren om je slaap te verbeteren.&

Lees verder
Woensdag 20 December 2023

5 tips om koude voeten tegen te gaan

Hoe vermijd je koude voeten tijdens het slapen? In deze blog geven we 5 tips om je voeten warm te houden in bed. Ontdek hoe je via handige tips je voeten warm houdt in de winter voor een betere slaapkwaliteit.

Lees verder
Maandag 18 December 2023

Tips voor het omgaan met nachtmerries

Nachtmerries zijn angstaanjagende dromen die ons 's nachts uit onze slaap kunnen halen. Als je regelmatig last hebt van deze verontrustende ervaringen, ben je niet alleen. In deze blog gaan we dieper in op wat nachtmerries zijn, waarom ze optreden

Lees verder
Maandag 04 December 2023

Welke matras voor welke slaaphouding?

Je slaaphouding en het matras waarop je ligt spelen een cruciale rol in het bevorderen van een gezonde slaap. In dit blog duiken we in de verschillende slaaphoudingen, de invloed van een matras op je houding en geven we tips voor het kiezen van jo

Lees verder
Dinsdag 21 November 2023

Help je kinderen met slapen en bevorder hun nachtrust met onze tips voor ouders

Als ouder begrijp je hoe belangrijk slaap is voor de groei en ontwikkeling van je kind. Een goede nachtrust is essentieel voor hun fysieke en mentale gezondheid. In deze blog bespreken we hoe je de slaap van je kind kunt verbeteren.

Lees verder
Dinsdag 14 November 2023

Wat is de impact van slaap op de cognitieve functies?

Als het gaat om ons welzijn en dagelijkse functioneren, zijn cognitieve functies van onschatbare waarde. Wat veel mensen niet beseffen, is dat slaap een cruciale rol speelt bij het ondersteunen en verbeteren van deze functies.

Lees verder
Dinsdag 07 November 2023

Verbeter je slaapkwaliteit met een slaapdagboek

Een goede nachtrust is essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid. Als je merkt dat je slaapproblemen hebt of gewoon je slaapkwaliteit wilt verbeteren, kan het bijhouden van een slaapdagboek een waardevol hulpmiddel zijn.

Lees verder
Woensdag 25 Oktober 2023

Goed avondritueel om in slaap te vallen

Hoe bereid je je voor op een goede nachtrust? In deze blog geeft M line tips waarmee jij jouw slaapritueel kan optimaliseren voor een betere nachtrust.

Lees verder
Woensdag 25 Oktober 2023

Slapen met een knuffel als volwassene is gezond

Als volwassene met een knuffel slapen biedt tal van gezondheidsvoordelen: veiliger gevoel, beter zelfbeeld, betere nachtrust, lees er alles over in onze blog.

Lees verder
Dinsdag 24 Oktober 2023

Impact van slaap op sportprestaties en herstel

Als je serieus bent over sporten en het verbeteren van je prestaties, dan moet je goed letten op je slaap. Slaap is niet alleen essentieel voor je algehele gezondheid, maar het heeft ook een aanzienlijke impact op je sportprestaties en herstel.<

Lees verder
Dinsdag 17 Oktober 2023

Zwanger? Zo blijf je goed slapen!

Zwangerschap is een opwindende en transformerende periode in het leven van een vrouw, maar het kan ook een uitdaging zijn als het gaat om slaap. In dit blog delen we tips om je slaap te verbeteren tijdens de zwangerschap.

Lees verder
Donderdag 12 Oktober 2023

De relatie tussen materiaal en de levensduur van een matras

Wanneer je nadenkt over de aankoop van een nieuw matras, is de levensduur ervan een belangrijke overweging. Je wilt immers waar voor je geld krijgen.

Lees verder
Vrijdag 29 September 2023

De wetenschap achter een goede nachtrust

Je hebt vast wel eens gehoord dat een goede nachtrust essentieel is voor je gezondheid en welzijn. Maar wist je dat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar slaap en dat de wetenschap ons fascinerende inzichten heeft opgeleverd?

Lees verder
Maandag 25 September 2023

De invloed van seizoensveranderingen op slaap: de winter en de winterdip

Is het beter om langer te slapen in de winter? Hoe voorkom je een winterdip of -depressie? Lees hier over de invloed van seizoensveranderingen op slaap.

Lees verder
Dinsdag 19 September 2023

Hoe kunnen aromatherapie en andere alternatieve behandelingen helpen bij slaapstoornissen

Slaapstoornissen kunnen een ernstige tol eisen van je welzijn en dagelijkse functioneren. Gelukkig zijn er alternatieve behandelingen, zoals aromatherapie, die kunnen bijdragen aan het verbeteren van je slaap

Lees verder
Dinsdag 22 Augustus 2023

Impact van slaap op de geestelijke gezondheid

Slaap is een fundamentele biologische behoefte die essentieel is voor ons algehele welzijn, zowel fysiek als mentaal.

Lees verder
Dinsdag 15 Augustus 2023

Hoe kan je omgaan met slaapverlamming?

Slaapverlamming, ook wel bekend als slaapparalyse, is een fenomeen waarbij een persoon tijdens de overgang tussen slaap en waakzaamheid tijdelijk niet in staat is om vrijwillig te bewegen of te spreken. 

Lees verder
Dinsdag 08 Augustus 2023

Hoe ga je om met een jetlag?

 In ons moderne tijdperk is de wereld binnen handbereik. We kunnen gemakkelijk duizenden kilometers afleggen in slechts enkele uren dankzij vliegtuigen. Maar er is een uitdaging die elke globetrotter kent: de gevreesde jetlag!

Lees verder
Woensdag 26 Juli 2023

De impact van slaap op de immuunfunctie van het lichaam

Slaap speelt een cruciale rol bij het behoud van een goede gezondheid en het functioneren van het lichaam. Wat veel mensen niet weten is dat slaap invloed heeft op on immuunsysteem. Het immuunsysteem is verantwoordelijk voor het beschermen van je

Lees verder
Woensdag 19 Juli 2023

Hoe kun je een goede slaaphygiëne ontwikkelen

Een goede slaaphygiëne is essentieel voor je nachtrust en welzijn. Het bevorderen van gezonde slaapgewoonten kan helpen om slaapproblemen te voorkomen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Lees verder
Donderdag 13 Juli 2023

Hoe kan je de slaapcyclus optimaliseren?

 Ben je op zoek naar manieren om je slaap te verbeteren en 's ochtends energiek en fris wakker te worden? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Lees verder
Dinsdag 20 Juni 2023

De rol van mindfulness op je slaap

In onze drukke en veeleisende wereld kan het soms moeilijk zijn om voldoende rust en slaap te vinden. Slaapstoornissen en slaaptekort worden steeds vaker voorkomende problemen, met negatieve gevolgen voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Lees verder
Dinsdag 13 Juni 2023

Relatie tussen snurken en slaapapneu

Snurken is een veelvoorkomend probleem dat miljoenen mensen wereldwijd treft. Vaak wordt snurken geassocieerd met een grappig geluid tijdens de slaap, maar het kan een symptoom zijn van een ernstigere aandoening genaamd slaapapneu.

Lees verder
Dinsdag 06 Juni 2023

Hoe voeding je slaap beïnvloed!

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. We weten allemaal dat factoren zoals stress, slaapomgeving en slaapgewoonten invloed kunnen hebben op de kwaliteit van onze slaap.

Lees verder
Maandag 29 Mei 2023

Impact van omgevingsgeluiden op je slaap

Geluiden uit je omgeving kunnen impact hebben op je slaapkwaliteit. Of het nu muziek, verkeerslawaai of gesprekken zijn, het kan invloed hebben op je vermogen om in slaap te komen en te blijven

Lees verder
Zondag 21 Mei 2023

5 tips om slapeloosheid tegen te gaan

Een goede nachtrust is belangrijk voor ieders gezondheid. Wanneer je slecht in slaap valt en slapeloosheid ervaart, dan kan dat gevolgen hebben voor je welzijn.

Lees verder
Maandag 15 Mei 2023

Hoe kan beweging je slaapkwaliteit verbeteren?

Val jij moeilijk in slaap of zijn jouw nachten onrustig? Je bent niet alleen! Helaas hebben veel mensen moeite met slapen en ervaren ze slaapproblemen.

Lees verder
Maandag 08 Mei 2023

De invloed van technologie op je slaap

 Technologie is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Van smartphones tot laptops, we zijn altijd verbonden met de wereld.

Lees verder
Donderdag 20 April 2023

Hoe beïnvloedt slaapapneu jouw slaap? Oorzaken, preventie en behandelingen uitgelegd.

Heb je moeite om 's nachts goed te slapen en ben je overdag vermoeid? Dit kan een teken zijn van slaapapneu, een slaapstoornis waarbij je ademhaling tijdens de slaap regelmatig stopt en start.

Lees verder
Dinsdag 11 April 2023

Wat zijn slaapstoornissen en hoe kan je ze voorkomen of behandelen?

Slaap is essentieel voor een goede gezondheid. Het is de tijd waarin het lichaam herstelt en zich voorbereidt op de volgende dag

Lees verder
Dinsdag 04 April 2023

De rol van matrassen bij het verminderen van rug- en nekpijn

De meest voorkomende oorzaak van rug- en nekpijn is een slechte houding tijdens het slapen op een oncomfortabel matras.

Lees verder
Dinsdag 21 Maart 2023

Invloed van vitamines op de nachtrust

Het is algemeen bekend dat vitamines belangrijk zijn voor een gezonde levensstijl. Maar wist je dat sommige vitamines ook een positieve invloed kunnen hebben op je nachtrust?

Lees verder
Dinsdag 14 Maart 2023

Waarom praten sommige mensen in hun slaap?

Praat jij in je slaap? Dan ben je niet de enige. Praten in de slaap komt bij veel mensen voor en kan variëren van onsamenhangend gebrabbel tot complete gesprekken.

Lees verder
Dinsdag 07 Maart 2023

Wat is de slaapcyclus van een mens?

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. Maar wist je dat slaap eigenlijk bestaat uit verschillende fasen? Deze fasen worden samen de slaapcyclus genoemd.

Lees verder
Dinsdag 28 Februari 2023

De beste inrichting van jouw slaapkamer

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in het huis voor een goede nachtrust. Lees hier tips voor het optimaal inrichten van jouw slaapkamer.

Lees verder
Dinsdag 21 Februari 2023

Verbeteren van je slaapritme bij hormonale problemen

Slapen terwijl je last hebt van jouw hormonen? Lees hier wat je het beste kan doen om je slaapritme te verbeteren.

Lees verder
Dinsdag 14 Februari 2023

Hoe ga je om met zweten in bed?

Lees hoe je nachtzweten kunt verminderen of voorkomen met onze praktische tips voor een droge nachtrust.

Lees verder
Maandag 30 Januari 2023

Oververmoeidheid: de symptomen en oorzaken

Oververmoeidheid is een probleem dat vaak veroorzaakt wordt door een overbelasting van emotie en stress. Zorg dat je op de juiste manier oververmoeidheid aanpakt.

Lees verder
Dinsdag 24 Januari 2023

Invloed van alcohol voor het slapen

Alcohol heeft een directe invloed op de kwaliteit van je slaap, waardoor je minder herstelt. Het verstoort de normale REM-slaap en vermindert de duur van deze fase.

Lees verder
Dinsdag 17 Januari 2023

Slapen tijdens de koude nachten doe je zo!

De temperatuur in je slaapkamer beïnvloedt je nachtrust. Wil je lekker slapen tijdens de koude nachten? Zorg dan voor de ideale temperatuur en frisse lucht.

Lees verder
Zondag 01 Januari 2023

Slapen met stress? 4 tips om beter in slaap te vallen

BLOG | Vind je het lastig om in slaap te vallen door stress? Met deze handige tips val je voortaan rustig in slaap.

Lees verder
Vrijdag 23 December 2022

Beter slapen met de feestdagen

Een opgeblazen gevoel, uitdroging en vaak wakker worden; tips om tijdens de feestdagen toch goed te slapen...

Lees verder
Donderdag 22 December 2022

Slaapcoach Sigrid geeft inzicht: het effect van slaaphormoon melatonine

COLUMN | Alles wat je moet weten over het slaaphormoon melatonine, het al dan niet extra innemen van pillen of druppels en de invloed van voeding en beweging…

Lees verder
Zondag 04 December 2022

Wat betekenen jouw dromen?

VIDEO | Wat is dromen eigenlijk, wanneer droom je en wat betekenen ze? We helpen je een handje met analyseren... 

Lees verder
Donderdag 01 December 2022

De leukste slaaptips voor de feestdagen

BLOG | Iemand een goede nachtrust cadeau geven? Dat kan! Laat je inspireren door de leukste slaap-cadeautips...

Lees verder
Zaterdag 26 November 2022

Hoeveel slaap heb ik nodig?

VIDEO | We vertellen hoeveel slaap je precies nodig hebt en wat je kunt doen om sneller in slaap te vallen!

Lees verder
Maandag 21 November 2022

Slaapcoach Sigrid geeft inzicht: pubers en nachtrust

COLUMN | Alles wat je moet weten over pubers en hun nachtrust, het effect van energiedrankjes en blauw licht…

Lees verder
Woensdag 16 November 2022

Waarom moet jij kiezen voor een traagschuimmatras?

VIDEO | Overweeg jij een traagschuim matras te kopen? Een goede keuze! Matrassen van dit materiaal zijn niet voor niets erg populair...

Lees verder
Woensdag 16 November 2022

De beste kleuren voor jouw slaapkamer

BLOG | Is jouw slaapkamer aan een nieuw kleurtje toe? Lees alles over de beste kleuren voor in de slaapkamer...

Lees verder
Zondag 13 November 2022

Welke planten passen het best in je slaapkamer?

VIDEO | Wil jij weten welke planten jij in je slaapkamer moet zetten? We leggen je alle voor- en nadelen uit van het plaatsen van planten op jouw slaapkamer...

Lees verder
Woensdag 09 November 2022

Lezen voor het slapen gaan, waarom werkt dit?

Voor velen is het een gebruikelijk ritueel om in bed nog even te lezen voor het slapen gaan. Sommigen zweren erbij dat het het beste slaapmiddel is. Hoe kan het dat dit zo goed werkt?

Lees verder
Maandag 07 November 2022

De najaartrends voor de slaapkamer

Christianne Stijns, styliste bij M line, analyseert en signaleert een aantal slaapkamertrends…

Lees verder
Maandag 31 Oktober 2022

Hoe kies je tussen een bed of boxspring?

VIDEO | Boxspring of bed, wat is het verschil en wat is beter? We leggen het je uit...

Lees verder
Zaterdag 29 Oktober 2022

Je slaapritme behouden tijdens de wintertijd

BLOG | Ben jij klaar voor de wintertijd? Laat je slaapritme niet verstoren en rust ook in de winter goed uit met deze tips van M line.

Lees verder
Dinsdag 25 Oktober 2022

Oordoppen tegen snurken: goed of slecht idee?

BLOG | Oordoppen onderdrukken hinderlijke geluiden, zoals snurken, wat kan zorgen voor een betere nachtrust. Maar kan het ook schadelijk zijn om met oordoppen te slapen? 

Lees verder
Zaterdag 22 Oktober 2022

Slaapcoach Sigrid geeft inzicht: alles over je biologische klok

COLUMN | Alles wat je moet weten over een (verstoorde) biologische klok, het effect van licht en donkerte hierop en het vroeg opstaan versus het laat naar bed gaan…

Lees verder
Vrijdag 21 Oktober 2022

Rustgevende muziek om sneller in slaap te vallen

BLOG | Moeite om in slaap te komen? We geven je een oplossing in onverwachte vorm: slaapmuziek! Lees onze tips hoe je muziek kunt gebruiken om toch uitgerust wakker te worden....

Lees verder
Dinsdag 18 Oktober 2022

Het nut van het doen van een powernap

VIDEO | Een powernap, hoe doe je dat? Is het wel goed voor je? En helpt een powernap als je moe bent? 

Lees verder
Woensdag 12 Oktober 2022

Zo kun jij stoppen met snurken tijdens het slapen!

VIDEO | Wil jij weten hoe je kunt stoppen met snurken? We geven je alle tips om snurken te voorkomen en vervolgens beter te slapen... 

Lees verder
Vrijdag 30 September 2022

Thee voor het slapen: een goed idee?

VIDEO | In deze video vertellen wij je alles over het drinken van thee en wat voor effect het heeft op je slaap...

Lees verder
Dinsdag 20 September 2022

5 Tips om sneller in slaap te vallen

VIDEO | Heb je last van slapeloosheid en lukt het je niet om in slaap te vallen? Geen paniek! In deze video de 5 tips om snel in slaap te vallen....

Lees verder
Maandag 19 September 2022

Tips tegen huisstofmijt in je slaapkamer

BLOG | Ben je allergisch voor huisstofmijt? Met onze tips verminder en voorkom je huisstofmijt op de slaapkamer... 

Lees verder
Vrijdag 16 September 2022

Welk kussen helpt tegen nekklachten en rugklachten?

VIDEO | We vertellen je alles wat je welk hoofdkussen jij nodig hebt om jouw nek- en rugklachten te verlichten...

Lees verder
Woensdag 14 September 2022

De schoonmaaktips voor je matras

BLOG | Tijdens het slapen verlies je maar liefst 3 liter zweet per week! Het is dus zeker geen overbodige luxe je matras goed te onderhouden en te reinigen...

Lees verder
Maandag 05 September 2022

Waarom moet jij kiezen voor een latex matras?

VIDEO | We vertellen je alles wat je moet weten over latex matrassen, maar ook de verschillen ten opzichte van een traag- of koudschuim matras.

Lees verder
Zaterdag 03 September 2022

Sta nu op voor een groene wereld!

COLUMN | Groen slapen, ofwel met een klimaatvriendelijk oog naar je slaapkamer kijken. De huidige energie-, benzine- en grondstoffenprijzen onderstrepen het... 

Lees verder
Donderdag 01 September 2022

Alles wat je moet weten over het verschonen van je bed

Hoe vaak moet je je beddengoed verschonen? Hoe doe je dit en hoe kun je het beste je bed opmaken? 

Lees verder
Woensdag 31 Augustus 2022

Hoe reinig ik een boxspring?

VIDEO | We laten je zien hoe je jouw boxspring het beste kunt reinigen zodat je zo lang mogelijk van je aankoop kunt profiteren.  

Lees verder
Zondag 28 Augustus 2022

Hoe kom je weer in je slaapritme na je vakantie?

BLOG | Een goed slaapritme is essentieel als je de dag met een uitgerust gevoel wil beginnen. Maar hoe kom je weer in je slaapritme na bijvoorbeeld een lange vakantie?

Lees verder
Dinsdag 23 Augustus 2022

Houd je hoofd en slaapkamer koel tijdens de zomer!

BLOG | De Belgische zomers worden steeds heter, wat een negatief effect kan hebben op je nachtrust. Lees onze tips om tijdens warme zomernachten beter te slapen...

Lees verder
Dinsdag 16 Augustus 2022

Welk type matras past het best bij mij?

VIDEO | We vertellen je meer over de verschillende matrassen die we in onze collectie hebben met als doel om jouw zoektocht wat makkelijker te maken...

Lees verder
Vrijdag 12 Augustus 2022

Slaap buiten-aert-s goed

Topprestaties komen niet vanzelf. Dat kan drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert bevestigen... 

Lees verder
Donderdag 04 Augustus 2022

Wanneer is mijn kussen aan vervanging toe?

VIDEO | We leggen je uit wat de gemiddelde levensduur van een kussen is en waarom het belangrijk is om deze op tijd te vervangen...

Lees verder
Maandag 01 Augustus 2022

Alles wat je moet weten over bedwantsen in je slaapkamer

BLOG | Bedwantsen zijn een last in de slaapkamer! Hoe kun je deze beestjes herkennen en wat kun je er tegen doen?

Lees verder
Maandag 25 Juli 2022

Hoe voorkom je een jetlag na het vliegen?

Je moet er wat voor over hebben: het bereiken van jouw perfecte vakantiebestemming. Dit gaat soms gepaard met het doorkruizen van verschillende tijdzones…

Lees verder
Vrijdag 22 Juli 2022

Iconische momenten met

We gaan terug in de tijd met foto’s uit de oude doos en de bijbehorende verhalen. Kiran Badloe, Stéphane Kox, Danny van Poppel en Shanice van de Sanden nemen je mee naar hoe het allemaal begon….

Lees verder
Woensdag 20 Juli 2022

M line matrassen volgen Team Jumbo-Visma

Een goede nachtrust voor het fysieke herstel van de renners is van essentieel belang tijdens de grote wielerklassiekers. M line haalt hiervoor alles uit de kast…

Lees verder
Dinsdag 19 Juli 2022

Lekker slapen in een vliegtuig doe je zo

Of je nou op vakantie gaat of regelmatig het vliegtuig pakt voor je werk: als je een lange reis maakt, is het hoe dan ook fijn om te kunnen slapen... 

Lees verder
Vrijdag 15 Juli 2022

5 slaaptips voor en op je vakantie

Met slaap het maximale uit je vakantie halen? Je wekker kan in ieder geval thuis blijven! Hoe geniet je er optimaal van en zorg je dat je goed uitgerust terug komt…

Lees verder
Donderdag 30 Juni 2022

Invloed gezinsroutine op de nachtrust van kinderen

De Nederlandse Erasmus Universiteit onderzocht de invloeden van het gezinsritme op de nachtrust van kinderen...

Lees verder
Zaterdag 25 Juni 2022

Welke boxspring past het best bij jou?

VIDEO | We laten je onze boxspring collectie zien en helpen je de boxspring te kiezen die perfect is voor jou...

Lees verder
Vrijdag 17 Juni 2022

Gelijke kansen voor iedereen

COLUMN | Sporten draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen....

Lees verder
Woensdag 15 Juni 2022

Slapen tijdens de zwangerschap

Je draait, je woelt, slaapt lichter en je moet vaker naar het toilet. Hoe zorg je ervoor dat je toch lekker kunt slapen?

Lees verder
Vrijdag 10 Juni 2022

Welk soort matras past het best bij mij?

VIDEO | We doorlopen samen stapsgewijs onze matrassenwijzer en helpen je het matras te kiezen dat perfect is voor jou...

Lees verder
Maandag 06 Juni 2022

Welk hoofdkussen past het beste bij mij?

VIDEO | We doorlopen samen stapsgewijs onze kussenwijzer en helpen je het kussen te kiezen wat het geschiktst is voor jou...

Lees verder
Dinsdag 31 Mei 2022

Houd je rug recht met de nieuwe Medic Motion

Rugklachten? Je matras is vaak niet de oorzaak, maar kan het wel verergeren, verminderen of voorkomen!

Lees verder
Maandag 09 Mei 2022

Gaat Team-Jumbo Vismo de Giro winnen in bed?

Vrijdag 6 mei klonk het startschot voor de Giro d’Italia 2022 in Boedapest, Hongarije…

Lees verder
Donderdag 28 April 2022

Nieuw matras? Geef je oude matras mee!

Wil jij je oude matras duurzaam laten recyclen? Bij aankoop van een nieuw matras recyclen wij je oude!

Lees verder
Woensdag 13 April 2022

Terugblik op de Amstel Gold Race: uniek kijkje achter de schermen

Als official Sleep Supplier van Team Jumbo Visma mochten we onlangs een exclusieve meeloopdag verloten onder onze volgers….

Lees verder
Donderdag 07 April 2022

De ideale planten voor in de slaapkamer

BLOG | Wist je dat slaapkamerplanten ook nuttig zijn en kunnen bijdragen aan jouw nachtrust?

Lees verder
Zondag 27 Maart 2022

Uitstekende studieresultaten beginnen in bed

Als student kom je lang niet altijd aan het benodigde aantal uren slaap per nacht. Maar juist als student is het extra belangrijk om voldoende rust te pakken.

Lees verder
Woensdag 23 Maart 2022

Een groene morgen dankzij een ecologische matras

Welkom Green Motion matras! De nieuwste matras in het M line gamma is gemaakt van volledig recycleerbare materialen.

Lees verder
Maandag 14 Maart 2022

Het Sleeping Wheel of Fortune

We geven World Sleep Day een verrassende draai met het Sleeping Wheel of Fortune. Doe jij ook mee?

Lees verder
Maandag 07 Maart 2022

Topprestaties van zorgheld Henk beloond

Onlangs stonden we bij de Rosmaalse Henk voor de deur om hem te verrassen met een Cool Motion matras….

Lees verder
Dinsdag 01 Maart 2022

Alles wat je moet weten over koudschuim en traagschuim

BLOG | Matrassen zijn opgebouwd uit diverse lagen. Zo kan een matras koudschuim of traagschuim bevatten. M line vertelt alles wat je hierover moet weten in dit blog!

Lees verder
Maandag 21 Februari 2022

Hoe haal je het meeste uit je nachtrust?

BLOG | Je gaat op tijd slapen, maar je voelt je de volgende ochtend toch niet helemaal uitgerust. Hoe kan dit?

Lees verder
Woensdag 16 Februari 2022

De beste slaaphouding voor jouw lichaam

BLOG | Herken jij dit? Je gaat naar bed en je gaat meteen in je favoriete slaaphouding liggen. Maar is dit ook de beste slaaphouding voor jouw lichaam?

Lees verder
Woensdag 02 Februari 2022

Toch een nieuw matras voor de 82-jarige Josephine

Vanmorgen stonden we in alle vroegte op de stoep bij Josephine; niet gewonnen maar toch prijs…

Lees verder
Woensdag 26 Januari 2022

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens het slapen?

BLOG | Wist je dat je tijdens het slapen calorieën verbrandt? Lees alles over de werking hiervan en hoe je het verbranden van calorieën ‘s nachts extra kunt stimuleren... 

Lees verder
Dinsdag 11 Januari 2022

Achteraf gespreid betalen met Klarna

Betaal voortaan in drie rentevrije delen verspreid over zestig dagen, zonder rente of extra kosten... 

Lees verder
Maandag 03 Januari 2022

Een nieuw jaar, een nieuw Verjaardagsrad voor Qmusic België

Vanaf 10 januari a.s. draaien radio DJ's Maarten & Dorothee aan een gloednieuw rad en maak je kans op toffe M line prijzen!

Lees verder
Vrijdag 24 December 2021

Een jaar van topprestaties en aanpassingen

COLUMN | Afgelopen jaar gaat de boeken in als een jaar vol aanpassingen. Voor jou, voor ons en voor iedereen. Het hele jaar stond in het teken van COVID19...

Lees verder
Woensdag 22 December 2021

3D-configurator voor bedden en boxsprings live!

Vanaf vandaag maken we shoppen en slapen nóg persoonlijker. Met onze configurator stel je namelijk zelf je eigen bed of boxspring samen.

Lees verder
Vrijdag 17 December 2021

Kerststress? 4 tips om rustig in slaap te vallen

BLOG | Val je met Kerst voor de deur moeizaam in slaap? Met deze handige tips is dit verleden tijd. 

Lees verder
Woensdag 08 December 2021

De leukste slaap-cadeautips voor Kerst

BLOG | Iemand een goede nachtrust cadeau geven? Dat kan! Laat je inspireren door de leukste slaap-cadeautips.

Lees verder
Dinsdag 30 November 2021

Matrassen voor de kinderen in armoede

M line doneert retourmatrassen die binnen de proefperiode zijn teruggekomen. Kinderhulp zorgt er op haar beurt voor dat deze matrassen bij gezinnen terechtkomen die het hard nodig hebben.

Lees verder
Woensdag 24 November 2021

Tips om makkelijker op te staan in de winter

BLOG | Moeite met opstaan? Vooral nu de dagen korter zijn en het langer donker is? Dat is verleden tijd met deze tips.

Lees verder
Woensdag 13 Oktober 2021

Nachtangst - alles over Pavor Nocturnus

BLOG | Een verkoudheid kan jouw nachtrust flink verstoren. Val gemakkelijker in slaap met behulp van onze handige tips.

Lees verder
Woensdag 13 Oktober 2021

5 Slaaptips tijdens verkoudheid

BLOG | Een verkoudheid kan jouw nachtrust flink verstoren. Val gemakkelijker in slaap met behulp van onze handige tips.

Lees verder
Dinsdag 21 September 2021

De beste tips voor het kopen van een nieuw bed

Waar moet je op letten als je een nieuw bed wil kopen? In deze blog geven we je alle tips om een geschikt bed op maat te kopen.

Lees verder
Dinsdag 21 September 2021

Hoe verbetert sporten je slaap?

BLOG | Sporten en slaap gaan hand in hand. Hoe bevorderen ze elkaar en wat zijn tips voor een betere nachtrust na het sporten?

Lees verder
Dinsdag 21 September 2021

Hoe belangrijk is slaap voor topsporters om tot topprestaties te komen.

BLOG | Slaap is zeer belangrijk voor topsporters om tot goede prestaties te komen. Maar wat doet slaap precies voor topsporters en hoe kunnen ze het verbeteren?

Lees verder
Vrijdag 30 Juli 2021

Hunkeringen naar fysieke ontmoetingen

COLUMN | Het voelt als een eeuwigheid geleden dat we elkaar enthousiast de hand schudden op Hollandsch Slapen 2019. Wat is er in de tussentijd veel gebeurd!

Lees verder
Dinsdag 29 Juni 2021

Is het samen slapen voor kind en ouders verstandig?

BLOG | Net wanneer zoon of dochter eindelijk in bed ligt staat hij of zij opeens aan het voeteneind van de ouders, ‘’Ik kan niet slapen’’. Is het wel of niet slim om je kind bij je te laten slapen? 

Lees verder
Dinsdag 29 Juni 2021

Slaaptips voor kinderen

BLOG | Kinderen hebben slaap nodig voor hun groei en ontwikkeling. Maar als ouder weet je dat het een uitdaging is om je kind aan het slapen te krijgen. Lees onze handige tips!

Lees verder
Woensdag 19 Mei 2021

Tips om je slaapgewoonten te verbeteren

BLOG | Te weinig slaap kan vermoeidheid veroorzaken waardoor je overdag minder productief bent, lees hier tips hoe je weinig slaap kan bestrijden door je slaapgewoonten te verbeteren.

Lees verder
Dinsdag 04 Mei 2021

Beter slapen als een jonge ouder

BLOG | Het ouderschap brengt een hoop geluk, maar brengt ook lastige momenten. Vooral het slaaptekort kan na een langere periode voor een uitdaging zorgen. Hoe kan je daar het beste mee omgaan?

Lees verder
Donderdag 15 April 2021

Lezen voor het slapen gaan

BLOG | Voor velen is het een gebruikelijk ritueel om in bed nog even te lezen voor het slapen gaan. Sommigen zweren erbij dat het het beste slaapmiddel is. Hoe kan het dat dit zo goed werkt?

Lees verder
Donderdag 15 April 2021

Dagelijkse oefeningen om pijntjes na slapen te verhelpen.

BLOG | Wakker worden met pijn is geen prettige ervaring. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige praktische oefeningen om deze pijnklachten te verminderen. 

Lees verder
Vrijdag 09 April 2021

M line verlengt samenwerking de met Fonds Gehandicaptensport

De komende jaren hebben beide partijen de missie om het sportaanbod voor mensen met een beperking dichtbij huis te vergroten.

Lees verder
Woensdag 10 Maart 2021

Slapend je goede voornemens waarmaken doe je zo!

BLOG | Het geheim om je goede voornemens te behalen is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt zelfs slapend je goede voornemens waarmaken. Hoe? Dat ontdek je hier!

Lees verder
Dinsdag 02 Februari 2021

De ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan

BLOG | Ga uitgerust het nieuwe jaar in met behulp van de M line ontspanningsoefeningen.

Lees verder
Vrijdag 08 Januari 2021

Beter slapen in het nieuwe jaar met M line!

BLOG | Voldoende slapen is de basis van een gezond leven. Lees hoe jij in het nieuwe jaar gezonder kan gaan leven én beter uitgerust raakt.

Lees verder
Vrijdag 08 Januari 2021

Ga voor een uitgerust jaar als ouder

BLOG | Een goede nachtrust voor je baby is ook gezond voor jou als ouder. Daarom geeft M line in deze blog 3 tips die je helpen om jouw goede voornemen te behalen!

Lees verder
Woensdag 09 December 2020

Welk M line matras past het beste bij mij?

BLOG | Ben jij op zoek naar een nieuw (M line) matras? Lees dan hier de kernpunten van onze matrassen.

Lees verder
Vrijdag 20 November 2020

Al je vragen over een boxspring beantwoord

BLOG | De boxspring is erg populair geworden. Maar hoe is een boxspring nou precies anders dan een ledikant? enen is het beter dan een ledikant? M line geeft antwoord op al je vragen!

Lees verder
Vrijdag 20 November 2020

Is sporten voor het slapen gaan een goed idee?

BLOG | Dankzij wetenschappelijke onderzoeken weten we dat sporten effect heeft op de kwaliteit van je slaap. Maar is sporten voor het slapen gaan een goed idee?

Lees verder
Dinsdag 10 November 2020

Het effect van slapen met het licht aan of zonder licht

BLOG | Door licht en constante prikkels is het steeds lastiger om te gaan slapen wanneer het buiten donker wordt. Slaap je slecht? Hier ontdek je wat de oorzaak is!

Lees verder
Dinsdag 10 November 2020

Sporten in de ochtend of in de avond?

BLOG | Zowel voor in de ochtend als in de avond sporten zijn voor- en nadelen te benoemen. Ontdek hier wat het effect is van sporten met betrekking tot slapen.

Lees verder
Vrijdag 23 Oktober 2020

Welke betekenis hebben dromen?

BLOG | Een groot deel van onze dromen zijn terugkerend. Deze droomsymbolen kennen verschillende betekenissen. Welke betekenis hebben jouw dromen? Lees het hier!

Lees verder
Woensdag 14 Oktober 2020

Dé ochtendrituelen voor een goed begin van de dag

BLOG | Over de jaren heen ontwikkel je een eigen ochtendritueel, een eigen ritme hoe je jouw dag het liefste start. Maar welke rituelen zorgen daadwerkelijk ook voor een goede start? 

Lees verder
Woensdag 14 Oktober 2020

Trends voor in je slaapkamer

BLOG | Een stijlvolle slaapkamer die helemaal in jouw persoonlijkheid past slaapt simpelweg beter. Wil je jouw slaapkamer van een nieuwe stijl voorzien? Lees dan hier meer over de huidige slaapkamertrends.

Lees verder
Maandag 14 September 2020

Wat is slaapapneu? En wat is de oplossing?

BLOG | Slaapapneu is het tijdelijk stoppen van ademhaling gedurende het slapen. Dit resulteert in onder andere vermoeidheid en snurken. Gelukkig zijn er oplossingen om slaapapneu te verminderen.

Lees verder
Maandag 14 September 2020

Wel of geen huisdieren in je slaapkamer?

BLOG | Het antwoord op de vraag of huisdieren zijn toegestaan in de slaapkamer hangt helemaal van de baasje(s). Maar wat zeggen de experts? 

Lees verder
Woensdag 05 Augustus 2020

Het effect van blauw licht op je slaap

BLOG | Het blauwe licht van schermen kan een negatief effect hebben op je nachtrust, terwijl we toch volop gebruik maken van bijvoorbeeld onze mobieltjes voordat we gaan slapen. Wat kan je het beste doen? 

Lees verder
Dinsdag 07 Juli 2020

5 tips om beter te slapen met hooikoorts

BLOG | Hooikoorts is voor ruim 4,5 miljoen Nederlanders een vervelende allergie. In dit artikel vertellen we wat je kan doen om je klachten te verlichten.

Lees verder
Dinsdag 07 Juli 2020

Tips om te slapen tijdens de warmte

BLOG | De Nederlandse zomers worden steeds heter, wat ook een negatief effect kan hebben op je nachtrust. Lees onze tips om toch lekker de nacht in te gaan.

Lees verder
Vrijdag 08 Mei 2020

Alles wat je moet weten om je bed verschonen

BLOG | Niets is lekkerder dan jezelf na een lange werkdag neerleggen op een vers opgemaakt bed! M line geeft je een inkijkje hoe je dit het beste aanpakt. 

Lees verder
Vrijdag 08 Mei 2020

Wat is een goed kussen tegen nekklachten?

BLOG | Niets is zo vervelend als ‘s ochtends wakker worden met een nare pijn in je nek. Een goed kussen kan hierbij de oplossing bieden. Lees hier ons advies. 

Lees verder
Woensdag 04 Maart 2020

10 leuke weetjes over M line

Al sinds 2001 is M line een aanbieder van slaapsystemen in Nederland. Wat weet je eigenlijk nog meer over ons? We behandelen hier 10 leuke wist je datjes!

Lees verder
Woensdag 05 Februari 2020

Hoe maak ik mijn matras schoon?

BLOG | Het juiste onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw matras. Maar hoe maakt je een matras schoon? M line legt het uit in deze blog.

Lees verder
Maandag 03 Februari 2020

Zo kun je het best mediteren voor het slapen gaan

BLOG | Kun je door stress of gepieker niet in slaap vallen? Probeer slaapmeditatie. M line geeft voorbeelden hoe jij kunt mediteren voor het slapen gaan.

Lees verder
Maandag 09 December 2019

Dit zijn de verschillen tussen een boxspring en een ledikant

BLOG | Bent u toe aan een nieuw bed, maar twijfelt u tussen een boxspring en ledikant? Om het makkelijker te maken zet M line hier alle verschillen op een rij!

Lees verder
Maandag 09 December 2019

Snurken van uw partner voorkomen? Dat doet u zo!

BLOG | Ligt u ‘s nachts wakker door uw partner? Of bent u zelf een snurker? M line vertelt in deze blog precies wat snurken is en wat u ertegen kunt doen!

Lees verder
Zaterdag 02 November 2019

Wat is de levensduur van een boxspring?

BLOG | Overweegt u een M line boxspring? Dan vraagt u zich vast af wat de levensduur ervan is. In deze blog legt M line duidelijk uit hoe lang een boxspring meegaat.

Lees verder
Donderdag 24 November 2016

Heeft een topsporter profijt van een powernap?

M line, NOC*NSF en de Radboud Universiteit starten vierjarig onderzoek naar de effecten van ‘powernapping’ op het leveren van topprestaties, bekijk de video voor de resultaten. 

Lees verder

Weet je niet welk matras de juiste keuze is?

Op zoek naar een verkooppunt bij jou in de buurt?

Een koekje voor het slapen gaan?

M line plaatst functionele, analytische en marketing cookies. Dankzij functionele cookies werkt de website goed, terwijl de analytische cookies ons helpen om de website te verbeteren. Via de marketing cookies kunnen we jouw interactie met ons binnen en buiten onze website te volgen. Dat doen we legitiem en belangrijk, anoniem. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Door te accepteren geef je toestemming voor onze marketing cookies. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.